
Prirodni zasladjivači
-Posle belog šećera sadrži najviše saharoze
-Sadrži puno minerala i enzima
-Povećava nivo glukoze u krvi (GI 80)
-Odličan za decu, sportiste
-Nije pogodan za dijabetičare
-Jača imunitet
-Bolja probava
AGAVA SIRUP
-Dobija se iz biljke Agava
-Teksturom podseca na med ali je sladi i redi
-Nizak glikemijski index (pogodan za IR i dijabetes)
-Sadrzi 90% fruktoze pa sa kolicinom treba biti jako oprezan (masna jetra)
-Oko 330kcal na 100g
JAVOROV SIRUP
-Sadrži 65% saharoze
-Sadrži minerale i vitamine
-Visok procenat fruktooligosaharida (hrana za dobre bakterije)
-Sličan medu
-Grlikemiiski indeks varira, oko 60
-Oko 260kcal na 100g
KOKOSOV SEĆER
-Potpuno prirodan I bezbedan
-Karamel ukus
-Nizak glikemijski indeks
-Obilje vitamina I minerala
-Sadrži inulin (prebiotik)
-Siajan za pripremu poslastica
-Oko 360kcal na 100g
ERITRITOL
-Sećerni alkohol
-Ne izaziva skok šećera
-Niskokaloričan
-Bezbedan za upotrebu
-Oprez sa kolicinom jer može izazvati tegobe sa varenjem
STEVIJA
-Dobija se iz listova biljke Stevia
-Nema kalorijsku vrednosti
-Ne povecava sećer u krvi
-Sladja od šećera
-Odlična zamena za sećer (kafa i sl)